«Хотів донести світу, що насправді відбувається в Україні». Ігор Галушка про перемогу на «Іграх нескорених»

1483 0
25-річний ветеран АТО зі Львова на «Іграх нескорених» вийшов з прапором України та закликом до всього світу зберегти Маріуполь – «Save Mariupol».
Фото: Україна молода

Фото: Україна молода

20 квітня у Гаазі Ігор Галушка здобув «золото» у веслуванні на тренажері на «Іграх Нескорених». До змагань львів'янин готувався три роки, але на участь у них поїхав з іншою метою. На п‘єдестал для вручення нагороди львів'янин піднявся з прапором України, на якому було написано «Save Mariupol».

Як розповідає сам Ігор, таким чином він хотів показати усьому світу, що насправді відбувається в Маріуполі.

«Не було ніякого бажання їхати на “Ігри Нескорених”. Я не хотів залишати Україну на такий довгий час, проте мене переконали. Адже на всіх фронтах потрібно боротися, і наше завдання було – донести світу, що насправді відбувається в Україні, яка це війна. Спортивні змагання відійшли на задній план, я не хотів здобути медаль, я хотів розказати про Маріуполь, і вийшла така ідея написати на прапорі ці слова «Save Mariupol», – розповів Ігор Галушка.

За словами Ігоря Галушки, на змаганнях цього року учасники з усього світу підтримували Україну.

«Збірну України дуже сильно підтримують. Вперше, коли ми зайшли на локацію, нації, які знаходились там, почали нам аплодувати. Якби влади їхніх країн так підтримували нашу Україну, то ми б вже давно перемогли. У нас сильна нація, але нашій армії потрібна підтримка світу, нам потрібна важка зброя», – наголосив львів'янин. 

Зазначимо, що 20 лютого 2014 року львів'янин Ігор Галушка разом зі своїми друзями витягував поранених та вбитих активістів Майдану з-під куль снайперів. У 18 років молодий хлопець пішов добровольцем у складі підрозділу «Азов» захищати державу. 10 квітня у 2017 році на Донеччині у селі Мар'їнка військовий отримав наскрізне кульове поранення в голову, рятуючи життя свого побратима. Чоловік вижив. Ветеран з дитинства грав футбол та займався боксом. Після поранення Ігор вчився заново ходити та писати. Як згадує сам, мотивацією для нього було ставити кращим. 

«Перемога і прийняття себе самого, перемога над своєю лінню, над своїми проблемами – це просто “Invictus”. Мотивація для мене – це ставити кращим», – наголосив ветеран АТО.

Антоніна Костик

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!