Храм УПЦ на вулиці Бобанича у Львові пропонують передати у власність громади

5677 0
Відповідну петицію зареєстрували 20 січня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Свято-Георгіївський кафедральний собор УПЦ на вулиці Тараса Бобанича (колишня – Короленка) пропонують передати у власність Львівської міської громади з можливістю наступного використання українськими релігійними громадами. Про це повідомив автор петиції Андрій Маринюк.

«Львівська міська рада та Львівська обласна рада приймали звернення про заборону діяльності УПЦ (нібито не МП) на території Львова та області. На цей час Свято-Георгіївський кафедральний собор є головним осередком УПЦ (нібито не МП, а фактично РПЦ в Україні) на території Львівщини», – пояснив він.

Станом на зараз петиція зібрала 6 з 500 голосів. До кінця збору підписів залишилось 57 днів. Після того, як петиція набере необхідну кількість голосів її розглянуть депутати на пленарному засіданні міської ради.

Читайте також: В Україні просять ввести санкції проти верхівки РПЦ

Нагадаємо, що вранці 14 грудня працівники управління Служби безпеки України у Львівській області прийшли з обшуками до церкви святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові, що на вулиці Тараса «Хаммера» Бобанича, 3 (колишня назва – Короленка). Співробітники СБУ заявили, що під час перевірки виявили антиукраїнську літературу російського видавництва, яка нівелює духовне значення української церкви та пропагує міжконфесійну ворожнечу.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!