«Храм-МАФ» біля Десятинної знесуть цього року, - директор Музею історії України

823 0
УПЦ МП найімовірніше подасть апеляцію на рішення суду
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Незаконно побудований на території Національного музею історії України «храм-МАФ» УПЦ МП знесуть цього року. Таку думку висловив директор музею Федір Андрощук у коментарі виданню «Бабель».

Представники УПЦ МП найімовірніше подадуть апеляцію на рішення суду про знесення «храму-МАФу» біля Десятинної церкви, зазначив він, але висловив упевненість у перемозі.

«Думаю, що церкву знесуть у найближчий час — цього року точно. Інакше це створить ситуацію невизначеності», — пояснив він.

Нагадаємо, Господарський суд Києва 15 лютого зобов’язав УПЦ МП знести «храм-МАФ», який розташований біля Десятинної церкви на території Національного музею історії України.

Невдовзі ми опублікуємо повний матеріал, про те, як церковники провернули аферу із загарбанням сотні квадратів надцінної історичної та охоронної землі у серці української столиці. А поки чекаємо, коли споруда, у якій лише прикривалися Богом, буде демонтована.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!