Храми Львова готові надати підвальні приміщення під укриття. Перелік та адреси

13090 0
Рада єпископів склала перелік храмів, які мають великі приміщення та готові їх надати під укриття.

У разі посилення російської агресії храми Львова готові прийняти внутрішньо переміщених людей та надати свої підвальні приміщення під укриття. Рада єпископів склала перелік храмів, які мають великі приміщення та готові їх надати під укриття, повідомляє ЛМР.

За словами отця Павла Дроздяка, церква – це місце, де громадяни можуть знайти захист. Храми можуть стати не лише укриттям, а й польовим шпиталем.

Читайте також: Храми Львова можуть прийняти біженців і надати приміщення під укриття у разі надзвичайної ситуації

«Наші храми як будівлі також можуть і послужити в разі необхідності нашим громадянам для укриття. Тому була зустріч представників усіх церков нашого міста – Ради єпископів, де, зокрема, була озвучена можливість, щоби в разі необхідності використовувати приміщення храмів як можливі укриття. Тому відповідальні особи оглянули храми щодо такої можливості. Церква готова відкрити свої двері, готова стати не лише укриттям, а й навіть польовим шпиталем», – зазначив він.

За потреби перелік підвальних приміщень у храмах можуть розширити.

Читайте також: «У Львові можливі різні диверсійні групи». Мер Львова закликав не панікувати і зберігати спокій

Перелік храмів, які готові прийняти людей та надати свої підвальні приміщення під укриття:


Нагадаємо, що Рада єпископів Львова провела зустріч минулого тижня. Тоді й прийняяли рішення, що у випадку надзвичайної ситуації, вторгнення російських військ на територію України, храми Львова готові прийняти та опікуватись внутрішньопереміщеними людьми і надавати свої підвальні приміщення під укриття. Приміщення храмів мали оглянути, за можливості підготувати, адже більшість з них задіяні під катехитичні служіння та іншу парафіяльну діяльність.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!