У вільному онлайн-доступі з'явилася Хрестоматія сучасної дитячої літератури

4914 0
На cайті МОН для вільного доступу виставили Хрестоматію сучасної дитячої літератури у двох томах: для 1-2 класів та 3-4 класів.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

До  Хрестоматії увійшли твори авторів, доданих до програми Літературного читання в рамках оновлення  навчальних програм для 1-4 класів. Насамперед, це твори письменників, яких немає в чинних підручниках: Сашка Дерманського, Івана Андрусяка, Галини Малик, Лесі Вороніної, Катерини Бабкіної, Галини Ткачук, Григорія Фальковича, Оксани Лущевської, Василя Голобородько, Тетяни Стус, Тараса та Мар’яни Прохаськів, та інших – всього приблизно 40 імен.

Читайте також: Від садочка до університету: як змінюватиметься освіта у Львові

«Завдяки прозорим процедурам, було зекономлено значні кошти при закупівлі підручників для 8 класів. Завдяки цій економії вдалося в стислі терміни підготувати і надрукувати Хрестоматію для початкової школи, щоб дати дітям сучасні тексти для читання. На сайті МОН розміщено і незабаром буде розвезено до шкіл 2 томи: збірка для 1-2 класів та для 3-4 класів.  Загальний наклад 640 тис. примірників – по 320 тис. для кожного тому. Це коштувало бюджету близько 15 млн гривень, тобто одна Хрестоматія обійшлася державі в 22 гривні. Це було ще однією з наших цілей – показати новий стандарт, нову якість – яким може бути шкільний посібник, виданий за бюджетні кошти», – зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. 

Міністр також зазначила, що в роботі над Хрестоматією велика увага була приділена дотриманню авторських прав: всі автори  та видавництва передали свої майнові права Видавництву Старого Лева на друк. Не менш важливо, що в Хрестоматії також розміщені авторські ілюстрації українських художників: завдяки цьому книга вийшла красива і мальовнича.

Читайте також: Освіта 3.0. Львів’янка, яка не віддасть дітей у школу

У міністерстві додають, що за старою програмою у початковій школі робили наголос на читанні на швидкість. Оновлена програма передбачає зміну пріоритетів – найголовніше навчити дітей читати вдумливо, розуміти зміст прочитаного, висловити своє ставлення до тексту.

З електронною версією Хрестоматії сучасної української дитячої літератури можна ознайомитись за посиланням:

http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/pochatkova-shkola-2016-2/xrestomatiya.html


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!