Світ наповнює радість. Привітання Патріарха Варфоломія та Митрополита Епіфанія із Різдвом Христовим

2824 0
Із посланням на Різдво Христове звернулися Вселенський патріарх Варфоломій I та Митрополит Епіфаній.
Фото: credo.ua

Фото: credo.ua

Напередодні Різдва Христового, яке завтра, 25 грудня, святкують християни західного й східного обрядів, із посланням звернулися Вселенський патріарх Варфоломій I та Митрополит Епіфаній.

Читайте також: Одна з парафій УГКЦ перейшла на відзначення Різдва 25 грудня

За словами Вселенського патріарха Варфоломія, подорож до цього великого свята Різдва цього року була іншою через пандемію. Наше церковне життя та участь вірних у священних богослужіннях, а також душпастирство Церкви та добре свідчення у всьому світі зазнали наслідки відповідних обмежень щодо здоров’я. Однак все це не впливає на найглибші стосунки вірних з Христом, а також на нашу віру в Його провидіння.

«Небезпечна пандемія зруйнувала більшу частину того, що ми сприйняли як належне, виявивши межі «титанізму» сучасної «людини-бога» і продемонструвала силу солідарності. Поряд з незаперечною істиною, що наш світ наповнює єдність, що наші проблеми є загальними і що їх вирішення вимагає спільних дій та порядку денного, найвищим виявилася цінність особистого внеску, любові Доброго Самарянина, яка перевершує всі людські міри», – каже Вселенський патріарх Варфоломій.

Читайте також: Понад 50% львів’ян не проти перенести святкування Різдва на 25 грудня

За словами патріарха, на жаль, криза охорони здоров’я не дозволила розвивати діяльність, передбачену на 2020-ий рік, як «рік пастирського оновлення та належної турботи про молодь». Проте, дуже сподівається, що наступного року буде можливість реалізувати заплановані ініціативи для нового покоління.

Митрополит Епіфаній у своєму посланні наголосив, що одне з найвеличніших християнських свят – Різдво Господа є не лише великою історичною подією, а передусім духовною, радість якої сягає вічності. І незалежно від місця проживання, національності, конфесії чи календаря, подія Різдва Христового для християн є торжеством миру, бо заради людей у смиренні Син Божий прийшов у цей світ, закликаючи кожного до злагоди та єдності у Бозі, до спасіння і вічного блаженного життя.

Читайте також: «Це як годинник, що сильно відстає». Чи доцільно в Україні змінити дату святкування Різдва

«У Священному Писанні не вказано точної дати народження Спасителя, але важливою є сама подія приходу в цей світ Сина Божого. Кожного року напередодні новорічних та Різдвяних свят в українському суспільстві постає дискусія, коли варто святкувати Різдво Христове – за новим чи за традиційним календарем. Ми бачимо, що в людей є запит на обговорення цієї теми та вирішення її у майбутньому. Православна Церква України не відкидає цієї дискусії. Але підсумок її має не ще більше розділяти, а об’єднувати православних вірних в Україні, щоби рішення, яке у майбутньому соборно ухвалить з цієї теми Помісна Церква, відобразило настрій та бажання її повноти», – каже Митрополит Епіфаній.

За його словами, варто розуміти, що йдеться не лише про те, щоби відзначати Різдво Христове в інший день, а про повноцінну календарну реформу, яка стосується всього богослужбового року, а не лише одного-двох святкових днів.

«Пам’ятаймо, що справжній зміст християнського святкування Різдва полягає у тому, щоби ми остерігалися гріха та робили добро. Тож нехай у ці передріздвяні дні наші серця стануть оселею для любові та милосердя, а душі – відкритими до Божої істини та ласки», – додає Митрополит Епіфаній.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!