Сьогодні святкують Петра і Павла. Розклад богослужінь у храмах Львова

1968 0
У трьох храмах Львова відбудуться святкові богослужіння.

Сьогодні, 12 липня, християни східного обряду вшановують пам’ять святих верховних апостолів Петра і Павла. Також у цей день закінчується «Петрівка» — піст, що тривав із 4 червня.

Читайте також: У Гарнізонному храмі Львова продовжать реставрацію фресок. Фото

Відтак храмовий празник 12 липня святих верховних апостолів святкують три львівські храми, зокрема:

Розклад богослужінь

  • Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, УГКЦ (вул. Театральна, 11)

Адміністратор: о. Степан Сус
Святкове богослужіння розпочнеться об 11:00
Літургію очолить владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

  • Храм святих апостолів Петра і Павла, УАПЦ (вул. Личаківська, 82а)

Адміністратор: о. Микола Кавчак
Святкове богослужіння розпочнеться об 11:00

  • Храм святих апостолів Петра і Павла, УАПЦ (вул. Пулюя, 4)

Адміністратор: о. Олег Маланюк
Святкове богослужіння розпочнеться о 12:00.

Довідка

Петро і Павло, згідно з Євангелієм, були учнями Ісуса Христа. За переказами, апостол Петро був старшим братом апостола Андрія, і до зустрічі з Христом мав ім'я Симон. Апостольське ім'я Петро  дав йому Ісус Христос, коли покликав йти за собою як учня і послідовника.

Ісус Христос наділив його здатністю зцілювати людей і бути захисником рибалок. Петро першим із усіх апостолів повірив у божественне призначення Ісуса Христа і був особливо відданий Йому. Саме Петро був першим із апостолів, кому Христос з'явився після свого воскресіння. Доля апостола Павла теж була не простою.

Апостола Павла звали Савл. Дорогою у Дамаск, він почув голос з неба, який звелів йому іти в Дамаск, де він був хрещений. Потім він став проповідувати християнство в багатьох країнах світу. Апостол Павел написав 14 послань. Він постраждав за Христа недалеко від Риму в 67 році, де йому відсікли голову.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!