Християни відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Традиції свята

3063 0
Два храми Львова відзначають престольний празник.
фото: profspilka.kiev.ua

фото: profspilka.kiev.ua

Сьогодні, 28 серпня православні та греко-католики святкують Успіння Пресвятої Богородиці, яке є одним із дванадцяти найбільших церковних свят. У народі свято Успіння Пресвятої Богородиці називають «Перша Пречиста». 

За старим стилем його святкували 15 серпня. Передує святу двотижневий піст, який розпочався 14 серпня. За традиціями цього дня не можна стригти і викидати волосся, сваритися з рідними, бажати зла та фізично працювати.

Читайте також: Сьогодні – Успіння Пресвятої Богородиці. Історія свята

Натомість на свято Успіння Пресвятої Богородиці християни східного обряду йдуть до церкви, ставлять свічки за рідних та моляться за дітей. Ті, хто постив упродовж двох тижнів до свята, можуть вживати у цей день різноманітну їжу. 

Додамо, що сьогодні два храми Львова відзначають престольний празник Успіння. Зокрема святкове богослужіння відбудеться у храмі Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ (вул. Максимовича, 2б) та храмі Успіння Пресвятої Богородиці УАПЦ (вул. Руська, 5/7).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!