Хто будуватиме і як виглядатиме будинок для учасників АТО у Львові

3486 0
У Львові визначили фірми, які будуватимуть 53-квартирний будинок для бійців АТО. У вівторок, 16 лютого, замовник оголосив переможців конкурсних торгів на будівництво першого будинку на вул. Під Голоском.
Фото: np.pl.ua, wikipedia.org, styknews.info

Фото: np.pl.ua, wikipedia.org, styknews.info

Згідно з результатами конкурсних торгів, ТОВ «Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн» збудує сам будинок за 24,1 млн грн та проведе електрику за 210 тис. грн. ТОВ «Прогрестехбуд» підведе до будинку газ за 291 тис. грн, збудує водогін за  1,9 млн грн та каналізацію за 572 тис. грн. Конкурс на зведення будинку проводило ЛКП «Рембуд», яке є замовником будівництва, – повідомляє zaxid.net

Загальний план

Згідно з планом, у першому будинку будуть 53 двокімнатні квартири площею 66-68 кв. м. На першому поверсі будинку заплановані громадські приміщення. Це можуть бути магазини, кав'ярні тощо.

Цей будинок стане першою чергою будівництва і матиме три секції. Усього ж передбачене зведення чотирьох черг. Будівельників для наступних черг визначатимуть на окремих конкурсах.

План будинку

ТОВ «Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн» засноване у Львові у 2003 році. Наприкінці 2015 року фірма завершила будівництво житлового комплексу на вул. Яцкова, 20а, а також будує котеджі на вул. Куликівській, 39. «Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн» зареєстрований на Максима Потюка, який є помічником депутата Верховної Ради від «Народного фронту» Ігоря Васюника.

ТОВ «Прогрестехбуд» зареєстроване у Львові у 2004 році. Фірма належить голові наглядової ради концерну «Галнафтогаз» (власнику мережі заправок «ОККО») і консулу Литви у Львові Віталію Антонову. За версією Forbes, Антонов є найбагатшим львів'янином.

Зазначимо, це був повторний тендер, у якому взяли участь шість фірм: львівські ТОВ «Метрополіс», «Салон архітектури, будівництва та дизайну», «Прогрестехбуд», «Житлоінвестбуд-ЛВ», «Ферозіт» з м. Теребовля Тернопільської області та київська фірма «Аквантіс». Перший тендер у листопаді 2016 року провалився, оскільки тоді будувати будинок зголосилося лише ТОВ «Житлобудінвест-ЛВ».

Нагадаємо, у серпні 2015 року Львівська міськрада виділила 39 млн грн на зведення першого будинку для учасників АТО.  У 2016 році планують збудувати один будинок на 53 квартири. Усього ж на вул. Під Голоском заплановано зведення чотирьох будинків для учасників АТО та родин загиблих бійців.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!