Хто і що будує на місці колишнього військкомату на Личаківській. Візуалізація

15593 1
Житловий будинок будує фірма, пов’язана з Григорієм Козловським.
фото Назар Притула

фото Назар Притула

На Личаківській, 37 на місці будівлі, де раніше розміщувався військовий комісаріат Личаківського та Шевченківського районів Львова, будують багатоквартирний житловий будинок. Мешканці міста звернули увагу, що забудовник фактично зруйнував попередню двоповерхову будівлю. Один з таких постів опублікував начальник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис.

Відповідні містобудівні умови та обмеження були видані ще 24 листопада 2017 року. У технічній документації вказано, що ПП Будівельне агентство «Версаль» здійснить реконструкцію будівлі під літерою «А-2» під багатоквартирний житловий будинок із вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Про знесення цього будинку не йшлося.

Будівництво здійснюють на ділянці площею 0,16 га, яка перебуває в комунальній власності міста. Згідно з технічною документацією, будівля повинна мати висоту не більше 18 метрів – тобто 4 поверхи. Будівля, яку реконструюють, розташована у кварталі історично сформованої забудови у межах історичного ареалу міста.

Читайте також: У Львові розгорівся скандал через матеріал про Григорія Козловського

У коментарі Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Юліан Чаплінський зазначив, що містобудвні умови та обмеження є лише вихідними містобудівними документами, на основі яких забудовник формує остаточний проект та отримує наступні погодження.

Керівник юридичного відділу інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові Святослав Кіндратів у свою чергу зазначив Tvoemisto.tv, що забудовник направив в ДАБК повідомлення про підготовчі роботи.

«Цим повідомленням забудовник має право демонтувати будівлі і привести до такого стану, щоб він міг проводити реконструкцію», – розповів Святослав Кіндратів.

Він додав, що законодавством України не передбачено чітко, скільки саме повинно залишитись від первинної будівлі – це можуть бути і чотири стіни, і лише фундамент.

Згідно з чинними – ДБН В.3.2-2-2009 (Житлові будинки. Реконструкція та капітальний ремонт), реконструкція будинку передбачає можливість перебудови житлового будинку зі зміною загальної площі та геометричних розмірів, а також заміною окремих конструкцій і їхніх елементів.

На момент видачі містобудівних умов та обмежень, 24 листопада 2017 року, власниками ПП Будівельне агентство «Версаль» були кілька депутатів міської та обласної ради. Зокрема, Петро Адамик – депутат Львівської міськради, фракція БПП; Юрій Гудима – депутат Львівської облради, фракція «Батьківщина»; нині покійний Тарас Коць – екс-депутат Львівської міської ради («Батьківщина»); Михайло Мужилівський – екс-депутат Львівської облради («Батьківщина»); Алла Механічева – приватний підприємець; Ігор Репчак – приватний підприємець.

Читайте також: На Сихові дозволили збудувати два хмарочоси. Візуалізація. Доповнено

Згідно з даними YouControl, з 5 грудня основним власником фірми є Тарас Ящишен. Його внесок у статутний капітал підприємства становить 3,4 млн гривень. Тарас Ящишен пов’язаний з низкою фірм, які входять у групу компаній «Avalon Inc.». Нині будівельна компанія Avalon будує у Львові низку житлових комплексів – зокрема на Липинського, 27 та хмарочосів на Сихові.

Крім цього, Тарас Ящишен є одноосібним власником ТзОВ «Спортивно-оздоровчий центр "Україна-Китай"», яке водночас  є засновником ТзОВ «Палац спорту "Україна"». Остання фірма реконструює Палац ігрових видів спорту «Спартак» на вул. Мельника, 18.

Читайте також: Григорій Козловський збудує у Винниках спортивний табір для дітей. Схема

Як відомо, одним зі співвласників будівельної компанії «Авалон» є депутат Львівської міськради Григорій Козловський (БПП). Він також володіє Винниківською тютюновою фабрикою, низкою ресторанів у Львові, готельно-ресторанним комплексом «Святослав» у Винниках, а також «Гранд Готелем». У Винниках він збирається збудувати сучасний відпочинковий комплекс із футбольною школою, тенісними кортами біля Винниківського озера.

Візуалізація за 24 листопада 2017 року

Назар Притула


Читайте також:
28 Грудня, 2019 00:18
Inex Скоро від Львова вже нічого не залишиться. А дійсно, коли вони вже нажеруться?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!