Хто і що співав на День Незалежності та чому це викликало обурення у соцмережах

21353 0
Мережею почала ширитися хвиля обурень, оскільки в День української незалежності з площі столиці лунали російськомовні пісні.
фото з сайту офісу президента

фото з сайту офісу президента

У День Незалежності офіційні урочистості розпочалися на Михайлівській площі у Києві з церемонії вшанування пам’яті полеглих захисників України. Після цього на Софійській площі президент Володимир Зеленський виступив із промовою і вручив державні нагороди українцям. Серед них військовослужбовці, медики, вчителі, науковці.

Також на Софіївській площі виступили українські співаки, співачки та гурти. Monatik, Олег Винник, Джамала, Тіна Кароль, «The Hardkiss», Потап, Оля Полякова, Ірина Білик, «Время и Стекло» та багато інших, які переспівали найвідоміші композиції своїх колег по сцені, що виходили протягом 29 років в Україні. Назвали це «Пісенною історією сучасної України».

Мережею почала ширитися хвиля обурень, оскільки в День української незалежності з площі столиці лунали російськомовні пісні. Зокрема, йдеться про «Шлепки» Олі Полякової, «Вахтерам» гурту Бумбокс, «Киевляночка» Гарика Крічевського, «Ветер надежды» Євгеній Власової, «Стыцамен» Івана Дорна та «Имя 505» гурту «Время и Стекло». Львів'яни і не тільки подивовані та вважають, що в день чи не найважливішого для України свята неприпустимо співати мовою країни-агресора, а в Україні єдина державна мова, і це українська.

Журналіст Володимир Пиріг та юрист Іван Городиський пишуть у себе на Фейсбуку, що навпаки не є здивованими Пісенною історією...», оскільки це те, що напродукували в Україні за 29 років, наша нова дійсність. Іван Городиський також додає, що подивуванням для нього би стали ефективні економічні реформи та справедливе правосуддя, приміром.

Додамо, що загалом на майже 17-хвилинному концерті виступило 19 артистів, що виконали понад чотири десятки пісень українською, російською, англійською та кримськотатарською мовами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!