Хто і як може отримати у Львові субсидію на комунальні послуги

6573 0
У Львові вже дванадцять років діє місцева програма з надання населенню муніципальних субсидій. Така субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається cім’ям для покриття 10% обов’язкового відсотку платежу, який необхідно сплатити за отримані послуги (виключно після призначення державної субсидії на оплату комунальних послуг). Хто і як може отримати муніципальну субсидію – читайте на tvoemisto.tv.
Фото: arhnet.info

Фото: arhnet.info

Право на муніципальну субсидію мають такі непрацюючі категорії громадян:

- ветерани УПА – учасники бойових дій УПА та інваліди УПА;

- малолітні політичні в’язні сталінських таборів;

- вдови політичних в’язнів;

- сім’ї, у яких проживає двоє і більше інвалідів;

- інваліди по зору 1 та 2 груп;

- одинокі, непрацюючі інваліди 1 або 2 групи загального захворювання та 3 групи, які мають висновок психіатричної медико-соціальної експертної комісії;

- діти-сироти.

«В окремих випадках, за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених для надання муніципальних субсидій, виходячи з конкретних обставин сім’ї, субсидія призначається для покриття 15% обов’язкового відсотку платежу.

Для оформлення муніципальної субсидії, львів’яни, які можуть претендувати на цей вид допомоги, повинні звернутись у «єдині приймальні» районних відділів соціального захисту та подати заяву встановленої форми та документ, який підтверджує соціальний статус заявника (копія довідки МСЕК, копія посвідчення про встановлення статусу та ін.).

Сьогодні в управлінні соціального захисту Львівської міської ради на обліку майже сім сотень сімей, які отримують муніципальну субсидію. За перше півріччя 2014 року нараховано муніципальних субсидій на суму 706 тис. грн.

Записатись на прийом в «єдину приймальню» в режимі «он-лайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Читайте також: Як менше платити за комунальні послуги? Інфографіка

Нагадаємо, у місті також діє Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги. Для включення до ЄДАРПу інформації про пільговика, треба податии до відділу соціального захисту довідку про склад сім’ї, копії документів, що підтверджують право пільговика та членів його сім’ї на пільги (з пред’явленням оригіналів цих документів), копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів, пред’являє паспорт та надає інформацію про характеристику житла та послуги, щодо отримання яких він має пільги і реально ними користується.

Прийом громадян у «єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13:00 до 19:00; з вівторка по четвер – з 08:00 до 19:00; п’ятниця – з 09:00 до 14:00.

Відділи соціального захисту в районах Львова:

Галицький: тел.: 261-44-50, (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський: тел.: 235-71-62, (вул. Театральна, 10)

Залізничний: тел.: 295-82-28, (вул. І. Виговського, 34)

Франківський: тел.: 237-50-81, (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський: тел.: 252-28-40, (вул. В. Липинського, 11)

Сихівський: тел.: 254-64-80, (просп. Червоної Калини, 66).

Читайте також: Де дізнатися про пільги, субсидії та лічильники на світло.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!