Хто і як може отримати закордонний паспорт без черги. Інструкція

8594 1
У Головному управлінні ДМС у Львівській області роз’яснили, хто може звертатися, аби отримати закордонний біометричний паспорт поза чергою.
фото:zn.ua

фото:zn.ua

Наприкінці січня 2017-го року у Львові впроваджено електронну чергу для оформлення документів з електронним носієм – закордонного паспорта та ID-картки. Через посилений попит львів’яни зараз місяцями очікують на видачу паспортів, а дехто не може навіть зареєструватися та потрапити до онлайн-черги.

«Загалом усі є у рівних умовах. У Львові діє електронна черга: або за допомогою онлайн-сервісу, або через термінал у певному підрозділі», – прокоментувала для Tvoemisto.tv в.о. керівника головного управління ДМС Львівщини Іванна Іваночко.

Проте бувають і нестандартні ситуації, коли, наприклад, помер родич за кордоном і треба негайно їхати, або ж людині потрібна термінова операція. У таких випадках, додає Іванна Іваночко, львів’янам варто звертатися особисто: «Якщо випадок нестандартний, ми намагаємося увійти у ситуацію, дивимося… Можемо людину, звичайно, прийняти тоді і поза чергою. Буває, що бійці АТО приходять. Буває, що люди з інвалідністю. Усе вирішується на місці».

Читайте також: Як і де оформити закордонний біометричний паспорт у Львові. Покрокова інструкція

Як роз’яснює прес-служба ДМС, у разі, якщо виникає потреба у терміновому виготовленні закордонного паспорта для виїзду закордон у зв’язку із необхідністю лікування чи поховання близьких людей, необхідно надати підтверджувальні документи та звернутись із відповідною заявою в Головне управління ДМС України у Львівській області (м. Львів, вул. Руданського, 3). Оформлення таких документів проводиться пріоритетно упродовж трьох робочих днів.

Читайте також: Електронна черга за паспортом. Покрокова інструкція, як зареєструватися у Львові

Як зазначає Іванна Іваночко, із такими запитами можна звертатися у будь-який підрозділ ДМС Львова. Адреси і контакти – за посиланням. Додамо, що електронна черга зараз повноцінно діє лише у Львові. В області в тестовому режимі сервіс випробовують поки що лише в Пустомитах, Стрию, Перемишлянах.

Нагадаємо, що у звичайному режимі біометричні паспорти громадянина України та закордонні мають виготовляти 20 робочих днів, терміново – 7 робочих днів. Через посилений попит на послугу в останні кілька місяців видача паспортів затримується. У Державній міграційній службі пояснюють це тим, що «Поліграфічний комбінат “Україна”» не встигає їх надрукувати.


Читайте також:
9 Січня, 2020 16:59
Паспортний сервіс Якщо у Вас немає часу або можливості приїхати до Центру "Паспортний сервіс" замовляйте виїзне оформлення документів і Паспортний сервіс приїде за зручною для Вас адресою ( дім, офіс і т.д. ) у визначений Вами час.
Замовлення тел. +38(050)338-91-24 +38(050)390-39-24
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!