Де їдять наших равликів. Україна збільшила експорт молюсків

2202 0
Експорт збільшився більше, ніж на половину у порівнянні з минулим роком.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Цього року, з січня по жовтень, Україна відправила на експорт понад 1,5 тисяч тонн молюсків, здебільшого у Туреччину, Литву та Іспанію. Такі дані оприлюднила Державна митна служба.

Україна у січні-жовтні 2020 р. відправила на експорт 1,5 тис. тонн молюсків – це на 52,3% більше, ніж за аналогічний період 2019 році.  У грошовому еквіваленті експорт молюсків за 10 місяців сягнув $4 млн – на 27,8% більше, ніж за такий самий період 2019 року.

Читайте також: Зміїна ферма та плантація салату. Топ-5 незвичайних ферм біля Львова

Головними покупцями українських молюсків протягом восьми місяців цього року були Туреччина (51,2%), Литва (42,4%) та Іспанія (3,5%).

Нагадаємо, на фермі «Західний равлик», яка належить львівським підприємцям Ірині та Івану Юськевичам, влітку 2019 року вирішили розводити змій. Купивши для першої в Україні зміїної ферми кілька десятків сертифікованих вужів і полозів, вони сподівалися заробити на продажі зміїного м'яса. Усі шанси на успіх перекреслила весна 2020-го і епідемія коронавірусу. Змій довелося з'їсти самим, частину равликів – пустити на корм для ще інших вихованців. Нині ферма переорієнтовується в ресторанний формат. У меню додають індичок і кроликів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!