Хто приймає найважливіші рішення у Львові

2774 0
Мерія Львова вже декілька місяців працює не у повному складі. Зараз у міського голови немає жодного заступника, відтак, коли мер Андрій Садовий може поїхати у відрядження чи відпустку, місто залишається практично без керівництва.

Як розповіла у коментарі tvoemisto.tv начальник відділу кадрів апарату виконкому ЛМР Галина Бордун, відповідно до затвердженої структури міськради, у Львові має бути чотири заступники міського голови. Утім, це формально. Посаду одного з них  –  заступника мера з питань Євро-2012  – вже давно планують замінити на посаду «заступника з питань містобудування». Допоки депутати за таку заміну не проголосували – ця посада залишається не зайнятою. Відтак, фактично заступників міського голови має бути троє. Однак, наразі усі ці посади є вакантними.

Попередній заступник мера Львова з питань ЖКГ Володимир Шевчук вийшов на пенсію, перший заступник міського голови Олег Синютка у грудні 2014 року був призначений керівником ЛОДА, а заступник Садового з гуманітарних питань Олег Березюк переїхав працювати до Києва. За словами Галини Бордун, призначення заступників відбувається за поданням міського голови. 

Відсутність заступників міського голови суттєво впливає на життєдіяльність міста, вважає голова депутатської групи «Народного Контролю» Валерій Веремчук.

«За останній рік у Львові було дуже багато складних ситуацій, у вирішенні яких потрібно було брати на себе відповідальність. Після того як Олег Синютка очолив Львівську ОДА, ми можемо спостерігати, що у місті багато процесів є просто паралізованими», – заявив він.

Також чималий відсоток вакантних посад у Львові і серед начальників управлінь. Із 30 управлінь 13 не мають затвердженого керівника – їх очолюють виконувачі обов'язків.

Як пояснила Галина Бордун, значним чином це пов'язано із великою кількістю обов'язків, які є у начальників управлінь, великою відповідальністю та високими вимогами до людей, що займають такі поcади, та водночас, із низькою оплатою праці за таку роботу. 

«До прикладу, минулого року ми оголошували конкурс на заміщення посади начальника управління капітального будівництва, однак на цю посаду не подався жоден кандидат», – сказала начальник відділу кадрів апарату виконкому ЛМР.

Окрім того, у міській раді планують реорганізацію структури, у зв'язку з чим обов'язки деяких управлінь будуть перерозподілені. Відтак, керівників на такі посади наразі наймати неактуально. До таких cтруктурних підрозділів, зокрема, належать управління державної реєстрації та управління «Дозвільний офіс». 

Нині виконує обов’язки першого заступника мера Віктор Пушкарьов, в.о. заступника міського голови з питань містобудування та інфраструктури є Володимир Шевчук, а в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань є Марта Литвинюк.

Tvoemisto.tv звернулося у мерію за коментарем Андрія Садового щодо ситуації довкола його заступників. Утім, отримати коментар міського голови на даний момент не вдалося, відтак, запитання щодо того, коли будуть призначені заступники мера та хто займатиме ці посади, залишається відкритим.

Нагадаємо, нову структуру Львівської міської ради представили у середу, 15 квітня, на засіданні Наглядової Ради Інституту міста. Відповідно до запропонованої нової структури, передбачається зменшення кількості працівників на понад 100 осіб та створення нових структурних одиниць – управління ОСББ, ІТ, енергоефективності, Інспекції архбудконтролю.

Фото: lviv24.at.ua, goloskarpat.info, zaxid.net

 

Підготувала Наталя Горбань 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!