Центр безпеки міста з листопада отримав тисячі повідомлень про мінування у Львові

1830 0
В управлінні безпеки вважають, що повідомлення надходять від однієї і тієї ж особи
ілюстративне фото: Варіанти

ілюстративне фото: Варіанти

В управлінні безпеки Львова вважають, що повідомлення про мінування львівських бізнес-центрів, торгових центрів та фітнес-клубів надходять від однієї і тієї ж особи, яка імовірно перебуває у Москві. Про це на прес-конференції розповів керівник відділу оперативно-технічних заходів управління безпеки міста Павло Пец.

«Перші повідомлення про замінування на адресу Центру безпеки міста почали надходити ще у листопаді 2017 року. Ми їх завжди оперативно опрацьовуємо та передаємо у поліцію. Пізніше, коли за справу взялась СБУ, нам спільно вдалось з’ясувати, що більшість повідомлень надходить від однієї особи, яка ймовірно перебуває на території Росії – у Москві», – зазначив Павло Пец.

Читайте також: Як у Львові реагують на вибухівку. Експеримент

Начальник управління безпеки міста Юрій Діль додав, що з цього часу вони отримали більше тисячі повідомлень про замінування.

«Ми та поліція мусимо реагувати на кожне таке повідомлення, що фактично створює великі незручності для працівників цих місць. Як варіант, підприємці наймають охорону з металошукачами, які постійно моніторять та слідкують за тим, хто заходить у приміщення. Відтак, коли надходить повідомлення про мінування такого об’єкту, ми розуміємо, що ніякого мінування бути не може, бо сторонню людину туди не пустять», – розповів Юрій Діль.

Читайте також: Що робити, якщо ви знайшли вибухівку

За його словам, поряд з російськими «мінерами» трапляються випадки, коли повідомлення про замінування надходять від львів’ян. Здебільшого це телефонні хулігани, які, наприклад, можуть образитись, якщо їх не пустили в якийсь заклад.

Нагадаємо, керівник Управління СБУ Львівщини Олександр Ткачук раніше заявив, що повідомлення замінування львівських бізнес-центрів регулярно надсилають із території Росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!