Хто мінує заклади Львова: версія поліції

3228 0
Сьогодні, 2 лютого, о 7:20 ранку на номер «102» надійшло повідомлення про замінування десятьох ресторанів у центрі Львова. Попри те, що жоден факт «замінування» у Львові не підтвердився, проте вже відомо місце з якого здійснювались дзвінки. Злочин кваліфікують як кіберверсію. Про це повідомляють у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.
фото: news.vnikolaeve.info

фото: news.vnikolaeve.info

Як повідомляють у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації особу терориста не встановлено. Проте, працівники поліції та СБУ відслідкували місце перебування зловмисника.

«Повідомлення про замінування надійшло з території Луганської області. Зловмисник використав електронну скриньку російського «поштовика» Яндекс, сервер якого розташований у Москві», - розповідає в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія.

На даний момент це злочин кваліфікують як кіберверсію, спрямовану на дестабілізацію ситуації у Львові та Львівській області.

За інформацією правоохоронців, жоден факт «замінування» львівських ресторацій не підтвердився.

Нагадаємо, що раніше речниця головного управління національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, розповіла у коментарі для Tvoemisto.tv, що у місті замінували 10 ресторанів: дев’ять у Галицькому районі та один в Личаківському районі міста. Серед «замінованих» закладів: паб «Корзо» на вул. Братів Рогатинців, «Старгород» на вул. Римлянина, «Гасова лямпа» на вул. Вірменській, «Кумпель» на вул. Чорновола, «Криївка» на пл. Ринок, «Прага» на вул. Гнатюка, паб на вул. Дудаєва. 

Об’єкти огородженні, на місцях працюють вибухотехніки. Правоохоронці просять не перешкоджати перевірці спецслужб.

Також, вчора, 1 лютого, у Львові вкотре повідомили про замінування ресторану «Прага», що на розі вулиць Гнатюка та Леся Курбаса. 

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!