Видають, але не всім: хто може отримати ІD-паспорт у Львові

3683 0
ІD-картку, що замінить внутрішній паспорт, українцям видають з 1-го листопада. У Львові оформлення карток усім охочим призупинено. Пропонуємо перелік осіб, що вже мають право на отримання нового паспорта.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

«ID-паспорт, що замінить традиційний паспорт, вже видають львів’янам. Однак добровільне оформлення картки для усіх охочих призупинене для уникнення ажіотажу та великих черг», – повідомила у коментарі для Tvoemisto.tv Марта Комарницька, речниця Львівського обласного управління міграційної служби. 

За її словами, зараз отримати ID-картку можуть:

- як перший безкоштовний паспорт при досягненні 14-ти років;

- особи, які змінили прізвище або втратили паспорт;

- громадяни, які звертаються для вклеювання фотокартки при досягненні 25-ти і 45-ти років.

Коли отримати ID-картку у Львові зможуть всі охочі, досі не відомо.

Також в Львівському обласному управлінні міграційної служби зазначають, що вартість нового паспорта – 279 грн, а з 1 жовтня на картку наносять ідентифікаційний код та цифровий підпис

Читайте також: Картку львів'янина зможуть отримати всі мешканці міста

Нагадаємо, з 1 листопада громадяни України можуть отримати ID-карту у центрах надання адміністративних послуг. Марта Комарницька додала, що у Києві обіцяють, що спеціальне обладнання для оформлення картки до кінця 2016 року отримають всі 600 підрозділів ДМС. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!