Хто найстарший та наймолодший депутат Львова

5011 0
43 роки було Юрію Кужелюку, найстаршому депутату Львівської міської ради нового скликання, коли народився Віталій Свіщов, який став наймолодшим депутатом ЛМР.
Фото: facebook.com, city-adm.lviv.ua

Фото: facebook.com, city-adm.lviv.ua

Сьогодні Львівська міська виборча комісія оприлюднила офіційні результати виборів до Львівської міської ради, куди пройшло 64 депутати.

Так, найстаршим депутатом тепер буде Юрій Кужелюк. Він народився 24 вересня 1950 року. Голова ГО «Спільнота». Обраний до ЛМР від «Громадянська позиція». У 2011 році був обраний до Львівської міської ради від партії «Україна Соборна». Загалом був депутатом Львівської міської ради починаючи з 2002 року. Перед тим у 1998 році був обраний депутатом Львівської обласної ради.

Читайте також: Скільки жінок пройшли до Львівської міської ради

Наймолодший новообраний депутат – Віталій Свіщов. 16 червня 2015 року йому виповнилося 21. За даними Львівської міської виборчої комісії – він студент Львівської комерційної академії. Окрім того Віталій Свіщов – ватерполіст збірної України та ватерпольного клубу «Динамо» (Львів). Він балотувався у 60 виборчому окрузі (Шевченківський район) від блоку Петра Порошенка «Солідарність». Віталій Свіщов набрав в окрузі більше 20 % голосів і став одним з десяти депутатів, які пройшли до Львівської міської ради.

Віталій Свіщов з 2010 року є гравцем основи львівського «Динамо». У складі «Динамо» тричі ставав чемпіоном України та одного разу бронзовим призером. Дворазовий володар Кубка України та переможець і призер престижних міжнародних турнірів.

Загалом середній вік ноообраних депутатів складає близько 40 років.

При написані матеріалу використано дані Гал-інфо та Львівської міської ради

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!