Хто очолить МОЗ і Мінфін замість Ємця і Уманського. Кандидатури

2067 0
Сьогодні Верховна Рада розгляне низку кадрових питань.
фото: www.rbc.ua

фото: www.rbc.ua

Позачергове засідання українського парламенту заплановане сьогодні, 30 березня, на 14:00. Серед іншого, депутати розглянуть кадрові питання.

Як ідеться у розпорядженні голови ВРУ Дмитра Разумкова, серед питань – звільнення міністра охорони здоров'я Іллі Ємця та міністра фінансів Ігоря Уманського. Натомість пропонується призначити, відповідно, Максима Степанова та Сергія Марченка.

Також серед питань є призначення міністром енергетики та захисту довкілля Ольги Буславець.

Читайте також: Львів'янка Любомира Мандзій виконуватиме обов'язки міністра освіти

Максим Степанов – хірург за першою освітою, але у 2011-2016 роках працював директором поліграфкомбінату «Україна». З 2017 до 2019 був керівником Одеської області, де запустив проєкт із телемедицини. Зараз займається волонтерством – допомагає одеським лікарням у забезпеченні для боротьби з коронавірусом.

Сергій Марченко закінчив Академію Державної Податкової Служби України за спеціальністю «управління державними фінансами». Має ступінь кандидата економічних наук. На державній службі перебуває з 2002 року на різних посадах у Міністерстві фінансів України, Державній фіскальній службі, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності та Секретаріаті Кабміну. Свого часу був експертом у Bendukidze Free Market Center, Київської школи економіки та інших профільних центрів. У 2018-2019 роках працював на посаді заступника голови Адміністрації президента України. А з 2016 до 2018 року був заступником міністра фінансів.  У 2019 році Сергій Марченко балотувався до Верховної Ради за списком партії «Українська Стратегія Гройсмана».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!