Хто, окрім підприємців, має подати декларацію про доходи. Роз’яснення від ДФС

3267 0
Кампанія з декларування стартувала 1 січня і триватиме ще майже 2 місяці.
фото: hvilya.com

фото: hvilya.com

Декларацію про доходи мають подавати не лише підприємці та самозайняті працівники. Сплата податку поширюється також на низку інших доходів, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Читайте також: Як отримати податкову знижку за навчання дитини в школі та заняття в гуртках

Так, задекларувати доходи потрібно, якщо вони отримані не від податкових агентів – юросіб, ФОПів. Окрім того, декларуються:

  • іноземні доходи
  • доходи від надання майна в оренду (суборенду)
  • інвестиційний прибуток від операцій з цінними паперами
  • доходи у вигляді суми боргу, прощеного кредитором
  • спадщина чи дароване майно (у разі далекого – не першого або другого – ступеня споріднення)

З отриманих доходів потрібно сплатити податок на доходи фізичних осіб – 18%, та військовий збір – 1,5%. У випадку, коли кошти надходять від юридичної особи або ФОПа, то саме вони вираховують і сплачують податок, пояснюють податківці.

Читайте також: Хто може отримати податкову соціальну пільгу. Роз'яснення від ДФС

Нагадаємо, декларацію про доходи потрібно подати до 1 травня. Цьогоріч податкова запровадила електронний сервіс, що дозволяє заповнювати декларацію частково в автоматичному режимі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!