Хто отримає допомогу у тисячу гривень від уряду. Перелік

5277 0
Виплати розпочнуться орієнтовно з наступного тижня.
ілюстративне фото: sud.ua

ілюстративне фото: sud.ua

Зміни до державного бюджету, ухвалені парламентом, передбачають виділення близько 10 млрд грн на одноразову грошову допомогу окремим категоріям українців. Ідеться про допомогу у фінансовій ситуації через карантин, яку зможуть отримати приблизно 10,6 млн українців. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Читайте також: Для малого та середнього бізнесу розробили дві програми екстреної підтримки

Одноразову грошову допомогу у розмірі в тисячу гривень зможуть отримати:

  • пенсіонери, розмір пенсії яких з урахуванням усіх можливих передбачених законодавством доплат до пенсій не перевищує 5 тис. грн станом на 1 квітня 2020 року,
  • люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які отримують відповідну соціальну допомогу (крім тих, які одночасно з цією допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника),
  • люди, які не мають права на пенсію та люди з інвалідністю,
  • ті, хто не працюють та досягли загального пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату.

Як зазначила міністерка соцполітики Марина Лазебна, після набрання законом про зміни до держбюджету України на 2020 рік чинності виплати мають розпочатись орієнтовно через 5 днів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!