Хто очолив Національну службу здоров’я України

2282 0
Кандидатуру керівника НСЗУ повинен ще затвердити Кабінет Міністрів.
Фото: Олег Петренко/Фейсбук

Фото: Олег Петренко/Фейсбук

Переможцем конкурсу на посаду керівника Національної служби здоров’я став Олег Петренко, повідомила на своїй сторінці у соцмережі Facebook в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Серед 14 кандидатів на цю вирішальну посаду Національна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Oleg Petrenko. Вітаємо з перемогою!», – написала вона.

Читайте також: Як працюватимуть поліклініки та сімейні лікарі за новими правилами. Запитання і відповіді

За даними Супрун, Петренко «має великий позитивний досвід у сфері охорони здоров'я», був заступником генерального директора з питань стратегічного розвитку ТОВ «Isida-IVF», перед тим – першим заступником гендиректора клініки «Оберіг», був одним з експертів, які розробляли концепцію реформування системи охорони здоров'я, покладену в основу Закону щодо змін фінансуванні медицини. 

Очільниця МОЗ України нагадала, що Національна служба здоров’я реалізовуватиме справедливий принцип оплати медичних послуг "гроші за пацієнтом" та стане структурою, яка захищатиме права пацієнтів і лікарів мати доступ до лікування та отримувати гідну оплату праці.

Згідно з планами, НСЗ оперуватиме бюджетом у понад 100 мільярдів гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!