Ініціатива на фронті за Україною та хто підриває довіру до волонтерів. Підсумки доби

1038 0
Нині 21 вересня та 210 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті. Ініціатива – за Україною. Наші оборонці дуже акуратно й дуже хоробро вирішують завдання, які ставить перед ними командування, заявив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Веселе, Курдюмівку, Миколаївку Другу, Бахмутське, Зайцеве, Майорськ, Первомайське, Мар’їнку та Новомихайлівку. 

19 вересня підтверджено ураження зосередження окупантів: у Пологівському районі; у Мелітопольському районі – складу б/к, 5 одиниць техніки та понад 20 військових; поблизу Кам’янки – 10 одиниць техніки та понад 10 окупантів. А також знищено комендатуру у Сватове.

На стеллі, що на межі Донецької та Харківської областей, підняли український прапор. Ще донедавна тут велися запеклі бої.

Фото: Радіо Свобода

Виступ путіна: У вівторок увечері очікували на звернення президента рф, у якому він мав заявити про так звані референдуми на окупованих територіях України та оголосити мобілізацію. Але цього не сталося. Довелося «скасувати подію» і російським пропагандистам.

Ймовірно, звернення путіна покажуть нині з 9 до 10 ранку.

Акцент дня. «За бажання можна взяти будь-кого». Сергій Притула – про арешти волонтерів. Зараз ці люди є лідерами нової генерації.

Чому це важливо? На жаль, в Україні досить багато людей живуть політикою і майбутніми виборами. Волонтерське середовище становить загрозу наявним елітам, і ті зовсім не проти довіру до цього руху підірвати.

На цю ж тему: Сергій Притула про звинувачення волонтерів, українських політиків, культуру і «хороших» росіян

А також: Справи волонтерів. Правоохоронці не прийшли на сесію облради.

Ключові події:

1. Суд скасував арешт готелю «Дністер» у Львові, який належить росіянам. У серпні на майно готелю «Дністер» було накладено арешт, оскільки кінцевим бенефіціаром виявився громадянин рф.

2. Військовослужбовців з трьома і більше дітьми до 18 років звільнять від служби на час воєнного стану. Верховна Рада прийняла відповідний закон, тепер його має підписати президент.

3. Депутата Львівської облради, що ще в березні виїхав з України, не змогли позбавити мандата. Він покинув державу вже після введення воєнного стану та заборони на виїзд чоловікам.

4.  Львівська облрада підтримала перейменування селищ Славське та Рудне. Населеним пунктам пропонують повернути автентичні назви.

5. Рятувальники закликають українців утриматися від походів у гори. На вершині Піп Іван наразі -3°С.

Загроза дня. Коронавірус змінився, пік попереду. Яким зараз є «портрет» хворого на Сovid. На Львівщині за минулий тиждень медики зафіксували 2 372 випадки захворювання на коронавірус. А це приблизно на 75 відсотків більше, ніж минулого тижня. Усі деталі Тvoemisto.tv розпитало у завідувачки пульмонологічного відділення Другого територіального медичного об’єднання Юлії Кулітки.

На цю ж тему: Які вакцини проти коронавірусу доступні сьогодні на Львівщині. Найближчими днями область очікує на Pfizer.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!