Хто представлятиме Україну на Євробаченні-2016?

4473 1
У суботу, 6 лютого в Україні відбувся перший півфінал національного відбору на пісенний конкурс «Євробечення». Наступний півфінал відбудеться 13 лютого, а фінал – 21 лютого. З дев’яти учасників, вчора відібрали трьох, які боротимуться у наступному етапі. Ними стали Джамала, The Hardkiss та Brunetts Shoot Blondes. Пропонуємо прослухати композиції потенційних учасників міжнародного конкурсу.
Фото: jamalamusic.com, bestin.ua, ivona.bigmir.net

Фото: jamalamusic.com, bestin.ua, ivona.bigmir.net

Джамала «1944»

Кримськотатарська співачка Джамала обрала для конкурсу глибоку ліричну композицію «1944». За словами артистки, для неї це дуже знакова пісня. «Натхненна пісня розповіддю моєї прабабусі про трагедію, яка сталася з нашою сім'єю і з кримськотатарським народом у 1944-му. Прадід був на фронті, тому не зміг захистити її і дітей. Всіх повантажили в товарні вагони, і як худобу кілька тижнів везли в Середню Азію. Тих, хто не витримував в цих нелюдських умовах і помирав від голоду і спраги, просто викидали дорогою з потяга. Моя прабабуся теж втратила там одну зі своїх дочок. Для мене це дуже особиста пісня». У півфіналі відбору Джамала отримала найвищий бал від суддів - 9 балів, та максимум від глядачів - 9 балів.

Читайте також: Джамала. 10 думок про переселенців, музику і надію

The Hardkiss «Helpless»

Як розповіла фронтвумен колективу Юлія Саніна, пісня є експериментальною, оскільки у ній звучить приспів українською мовою, стилізований під народний мотив. «Helpless» – пісня про народження. В момент, коли людина усвідомлює істину, вона ніби народжується заново. У цей момент вона дуже вразлива, це боляче. Але потім вона стає сильною і безстрашною. І в цьому їй допомагає любов. Зараз кожен з нас, як і Україна в цілому, перебуває в перехідному стані, в очікуванні відродження»

Brunetts Shoot Blondes «Every Monday»

Український гурт Brunettes Shoot Blondes, який за правом називають музичною інтернет-сенсацією країни.

«Наша пісня називається Every Monday. Це пісня про кохання, про почуття, знайомі кожному, про вічну молодість в душі, про те, як важливо пам'ятати і цінувати спогади. Ми закінчили роботу над піснею за декілька днів, до результатів відбору в півфінал», - розповідають учасники гурту

 Джерело: Радіо Свобода, tsn.ua

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
7 Лютого, 2016 21:11
корректор розповыдають учасники гурту
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!