У Львові визначили, хто проектуватиме вулицю Бандери

4123 0
Переможцем тендеру стало ТзОВ «Трамдорпроект», яке має виготовити проектно-кошторисну документацію за 2,7 млн гривень.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

ЛКП «Львівавтодор» підписало угоду з ТзОВ «Трамдорпроект», яке за 2,7 млн гривень має виготовити проектно-кошторисну документацію на реконструкцію вулиці Бандери у Львові. Відповідні результати тендеру опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro.

Читайте також: Якою може стати вулиця Бандери після реконструкції. Деталі

Торги відбулись із другої спроби. Перший тендер оголосили 9 січня, але його довелось скасувати через невідповідність документів учасників тендеру. Крім переможця, у другому тендері взяли участь ПП «Елтранс», ДП «Містопроект» та ТзОВ «РС Інженерінг». Початкова вартість закупівлі становила 3,2 млн гривень, утім у результаті торгів ціна зменшилась до 2,7 млн гривень.

Згідно з даними системи Youcontrol, фірма порівну належить Олегу Хавроні та Валерієві Чернишеву. Обидвоє свого часу працювали ДП «Львівдіпрокомунбуд», яке виготовило проект вулиці Личаківської. Натомість у ТзОВ «Трамдорпроекті» виготовили проект реконструкції вулиці Хуторівки, Шевченка та один із варіантів реконструкції вулиці Вітовського.

Ескізний проект, за яким і мають виготовляти ПКД для вулиці Бандери, розробив комунальний «Інститут просторового розвитку». Його керівник Олег Шмід вважає, що лише за державними розцінками вартість проектно-кошторисної документації для вулиці становить 6,5 млн гривень, тому ЛКП «Інститут просторового розвитку» участь у тендері не брав.

Читайте також: Вулиця Бандери: серед недоліків бруківки – шум, вібрація, обмежений рівень безпеки

Нагадаємо, проект «Вулиця для всіх» фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). За ескізним проектом вулиця міститиме спільні дві смуги для руху автотранспорту і трамваїв. Однак у разі поломки авто для нього залишать місце, аби можна було об’їхати. Серед технічних вимог для реконструкції вулиці – фіксована ширина смуг проїжджої частини та велосмуг, підняті пішохідні переходи при повороті на бічні вулиці, реконструкція мереж та освітлення.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!