Що робити львів'янам, якщо на складних перехрестях не працюють світлофори

1790 0
У випадку вимкнення світлофора необхідно звернутися за номером 102 та повідомити про це поліцію.
Фото умовне

Фото умовне

По всій Україні через тривалі відключення електроенергії на перехрестях світлофори певний час можуть не працювати. У випадку відсутності електроенергії та вимкнення світлофорів на певних ділянках у Львові рух регулюють екіпажі патрульної поліції. 

Джерело: речниця патрульної поліції Львова Катерина Рибій у коментарі Tvoemisto.tv

«Якщо є вільні екіпажі, то вони одразу приїжджають на місця, щоб регулювати рух. Але, якщо вони на викликах, то приїжджають за першої можливості. Із 17:00 по 22:00 є ще люди, які чергують на складних перехрестях із великим трафіком, що є спеціально визначеними. У випадку відсутності світла вони їдуть туди регулювати рух до 22:00»,– каже вона.

Регулювальники перебувають на місцях, доки не зменшується трафік або до відновлення електропостачання. Перехрестя, куди здебільшого направляють екіпаж для регулювання руху, у патрульній поліції визначили разом із міською радою Львова. 

Читайте також: Львів у заторах. Де шукати крайнього

У випадку вимкнення світлофора необхідно звернутися за номером 102 та повідомити про це поліцію, щоб на локацію скерували екіпаж регулювальників.

«Потрібно телефонувати на номер 102 – тоді поліція одразу реагує на звернення і скеровує регулювальників. Повідомлення у соцмережах не можна вважати заявою», – підкреслюють у поліції.

Нагадаємо, що через відсутність електроенергії частина світлофорів у місті тимчасово не працює. Ситуація щодо їхньої роботи часто змінюється і залежить від графіків. Роботу світлофорів після подачі електроенергії зазвичай відновлюють дистанційно, проте, коли це не вдається, то на місце виїжджають ремонтні бригади. Напередодні на перехресті біля Стрийського ринку чоловік самостійно регулював рух транспорту, однак у поліції закликали так не робити.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!