Хто у Львові будуватиме житло для учасників АТО

1989 0
Земельну ділянку під будівництво багатоквартирного житлового будинку для учасників АТО вирішили закріпити за ЛКП «Рембуд», тому що є можливість обійти конкурс та надати її безкоштовно. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Ухвалу – про затвердження ЛКП «Рембуд» проекту землеустрою щодо відведення ділянки та надання її у постійне користування для будівництва – перенесли на наступну сесію міськради. За словами Сергія Коровайника, начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР, стримуючий фактор – у позиції представників АТО, які пропонують оформити земельну ділянку на громадську організацію, що, однак, згідно із законодавством, є неможливим на безоплатній основі.

«Нормами Земельного кодексу не передбачено надання земельної ділянки для громадської організації не на конкурсній основі. Тобто, ми оформлюємо ділянку на «Рембуд», бо є можливість обійти конкурс та надати її безкоштовно. Та ділянка, на якій пропонується здійснення будівництва, коштує орієнтовно 6-7 млн грн, місто ж надає її безкоштовно. Окрім того, за свої кошти місто також буде підводити комунікації, а це ще декілька млн грн», – сказав Коровайник.

Тобто питання, яке зараз стримує винесення на сесію цього проекту відведення і закріплення земельної ділянки, – це, власне, питання, кому надати цю земельну ділянку – чи ЛКП «Рембуд» чи якійсь іншій організації, зазначив він.

Службовець підкреслює: усі документи – готові. Стримуючий фактор – у позиції представників АТО. Сергій Коровайник також наголосив, що ЛКП «Рембуд» має гроші в статутному фонді і досвід проведення такого виду робіт.

Нині  у Львові у черзі на отримання житла стоять 363 учасники АТО та 19 сімей загиблих.

Нагадаємо, депутати виділили земельну ділянку під будівництво житлового будинку на вулиці Під Голоском, 62



 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!