«Хто вчиняє такі злочини, має бути позбавлений права служити в ЗСУ». Військовий про організаторів п'яних вечірок у Києві, яких покарали повістками

1431 0
Мирослав Откович зазначив, що розглядати повістку як покарання – це приниження статусу військового.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Нещодавно у соцмережах з’явилось відео, як у Києві хлопці влаштовували вечірки, куди запрошували дівчат, яких напоювали алкоголем та, ймовірно, наркотиками, після чого знімали їх напівоголеними. Потім в Instagram та у закриті групи в Telegram вони публікували відео та фото інтимних органів непритомних дівчат, а також сцени їх ґвалтування. Учора, 1 лютого, за їхнім місцем проживання прийшла поліція, яка двом із них повідомила про підозру у виготовленні, зберіганні та розповсюдженні зображень порнографічного характеру, а іншим – вручила повістки до військкомату.  

Читайте також: Два фігуранти «п'яних вечірок», що знущалися з дівчат, отримали підозри, ще шестеро – повістки

У програмі Tvoemisto.tv «Акценти Твого міста» військовослужбовець Мирослав Откович відреагував на інцидент, та зазначив, що розглядати повістку як покарання – це приниження статусу військового. Такі особи повинні нести покарання у в’язниці.

«Розглядати повістку як покарання – це приниження статусу військового. Це можуть мислити тільки цивільні які уникають армію всіма можливими способами. Вручати повістки – це не вихід, їхня місце у в’язниці, де вони будуть нести покарання. Ті, хто це заявляє самі себе палять, їхнє викривлення ставлення до військової служби. Військова служба – це честь, обов’язок та велика відповідальність», – сказав він.

Читайте також: «П'яні вечірки» в Києві: двох організаторів помістили в ІТТ, їм «світить» від 3 до 7 років тюрми

Він зазначив, що особи, які вчиняють такі злочини повинні бути позбавлені права служити в ЗСУ, і воювати за Україну. Тому що це привілегія, воювати за Україну. 

«Чому вони повинні бути наділені цією привілегією? Їхнє місце – сидіти у в’язниці», – додав він.

Нагадаємо, днями в інтернет-мережі з’явилися фото та відео з вечірок, де молоді люди вживають алкоголь і кривдять та принижують дівчат. Історія, що відбувається в столиці, набула розголосу після публікації  ведучої «Телебачення Торонто» Ярослави Кравченко в Instagram. Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Національної поліції та Офісу генпрокурора із закликом до неупередженого та ефективного розслідування вчинених правопорушень і притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Крім того, президент Володимир Зеленський згадав про скандал у вечірньому відеозверненні 1 лютого.

«Розпочато кримінальне провадження. Є перші затримання зловмисників. Процесуальні дії тривають. Насильству в Україні місця не буде»,  сказав він.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!