Хто з львів’ян потрапить в новий Кабмін: 5 імен

3277 0
У Верховній Раді України тривають перипетії з обранням нового Уряду. Час від часу навіть називають імена на конкретні міністерські посади, які озвучують представники партій, учасники консультаційних рад. Пропонуємо вам ознайомитися з львів’янами, які мають можливість отримати міністерські портфелі.
Фото: rian.com.ua, day.kyiv.ua, slovoidilo.ua, osvita.ua

Фото: rian.com.ua, day.kyiv.ua, slovoidilo.ua, osvita.ua

Як повідомляє канал новин 24, фракція «Блоку Петра Порошенка» назвала погоджений склад нового Уряду. У ньому представник президента України у Верховній Раде Степан Кубів обійме посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі.

Незважаючи на те, що Степан Кубів народився 19 березня 1962 року на Тернопільщині, вищу освіту здобув у Львові у Франковому виші, де і залишився, спочатку лаборантом, а згодом - асистентом на кафедрі вищої математики. Після цього була громадська робота та праця в банківських установах у Львові: АТ «Західно-Український Комерційний банк», ВАТ «Кредобанк», банк «Львів». У 2006 році був обраний до Львівської обласної ради від партії «Наша Україна». Уже у 2010 році – від «Фронту змін». Тоді ж в 2010 році балотувався на посаду мера міста Львова. Посів п'яте місце, отримавши більше 14 тисяч голосів. У жовтні 2012 року Степана Кубіва обрали народним депутатом України від ВО «Батьківщина». Під час масових антиурядових виступів в Україні 2013–2014 роках Степан Кубів був комендантом у Будинку профспілок у в Києві. З 24 лютого по 19 червня 2014 — голова Національного банку України. З 27 листопада 2014 року – народний депутат України від Блоку Петра Порошенка під № 59. Представник Президента України у Верховній Раді України VIII скликання.

Ще одним віце-прем'єр-міністром зі Львова може стати Дмитро Шимків. Йому пророкують посаду віце-прем'єр-міністра із реформ. Дмитро Шимків народився 28 вересня 1975 року у Львові. Станом на 13 квітня 2016 року є заступником глави Адміністрації Президента України з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ. До цього був генеральним директором «Microsoft Україна».

Міністерство екології та природних ресурсів може очолити народний депутат із фракції «Народний фронт» Остап Семерак. Він народився 27 червня 1972 у Львові. З 1989 до 1994 навчався на фізичному факультеті Львівського державного університету імені Івана Франка, а з 1992 до 1998  - у Національному університету «Києво-Могилянська академія» за фахом магістр політології. Вперше до Верховної Ради України потрапив у 2007 році. З 27 лютого по 2 грудня 2014 року обіймав посаду Міністра Кабінету Міністрів України в уряді Арсенія Яценюка.

Народний депутат із фракції «Народний фронт», голова парламентського комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич розглядається на посаду міністра освіти і науки України. Вона народилась 13 травня 1965 у Львові. Народний депутат України 7-го і 8-го скликань, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, член Комісії з питань майбутнього. Член Політичної партії «Народний фронт». У минулому — заступник голови ВО «Батьківщина». Має дві вищі освіти: біохімік-викладач (Львівський державний університет імені Івана Франка, 1989) та економіст-менеджер (Міжгалузевий інститут підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів при Львівському політехнічному інституті, 1993). З проблем реформування освіти стажувалась у Варшавському та Колумбійському університетах.

Міністром інфраструктури може стати нинішній заступник глави Мінінфраструктури Володимир Омелян. Він теж народився у Львові 30 січня 1979 року. У 2000 році закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, а у 2001 році — Національний університет «Львівська політехніка». Спеціальність: фінанси, міжнародні відносини, економіка і підприємництво. Після завершення навчання почав працювати у різних держструктурах, починаючи з посади спеціаліста другої категорії відділу НАТО та ЗЄС Управління євроатлантичної інтеграції Міністерства закордонних справ України в 2000-х роках, і аж до заступник директора Першого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України, начальника Управління Російської Федерації цього Департаменту у 2012 році. З березня 2014 року – керівник Служби Міністра Кабінету Міністрів України. У грудні 2014 року Розпорядженням КМУ призначений на посаду заступника Міністра інфраструктури України.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!