Хто займатиметься реєстрацією бізнесу та майна у Львові

2063 0
З 1 травня всі повноваження у сфері державної реєстрації бізнесу і майна органи юстиції передають на рівень районних адміністрацій та місцевих рад.
фото: facebook.com/cnaplviv

фото: facebook.com/cnaplviv

Про це сьогодні, 16 березня під час прес-конференції на тему: «Ліквідація районних управлінь юстиції на Львівщині і створення Бюро правової допомоги. Функції нових структур», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

«Для Львова це означає, що 60 відсотків адміністративного збору від державної реєстрації буде залишатися у бюджеті міста. Але і міській владі доведеться поспілкуватися напряму зі своїми мешканцями та виборцями. Це і є та реальна децентралізація, не паперова», – зазначив Ярослав Жукровський.

Читайте також: У Львові зміняться правила реєстрації. Три нововведення

За його словами, особливих проблем бути не повинно, тому що частина державних реєстраторів перейшла працювати в районні адміністрації або сільські ради, які мають право проводити державну реєстрацію.

Крім того, з 1 січня 2016 року право реєструвати бізнес і майно мають нотаріуси.

«Зараз уже тарифи оптимізовують. Ряд нотаріусів за реєстрацію елементарного речового права беруть 500-1000 гривень. Це – крім реєстраційного збору. Це порівняно не багато, якщо враховувати, що раніше доводилося через посередників шукати якісь варіанти», – вважає Ярослав Жукровський.

А за юстицією залишається функція контролю.

«Ми матимемо право накладати штрафи на державних реєстраторів, якщо вони порушують норми законів», – розповів начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!