Хто зможе отримати дворічну туристичну шенгенську візу?

9504 0
Польські консульства в Україні з 5 грудня почали видачу дворічних туристичних віз українцям, які раніше без будь-яких порушень відвідували в туристичних цілях країни Шенгенської зони.
Фото: travelby.com.ua

Фото: travelby.com.ua

Хто може отримати таку візу: Особи, які раніше мали щонайменше дві шенгенських візи з туристичною метою (у тому числі одну польську), які правомірно їх використовували і мають підтвердження оплати туристичної послуги на території Польщі принаймні за три дні.

Малий прикордонний рух: З літа 2008 року в Україні функціонує зона малого прикордонного руху (МПР) з Польщею в межах якої українці можуть відвідувати Польщу без віз.

"Результати запровадження малого прикордонного руху оцінюємо дуже позитивно, а випадки порушень відбуваються дуже рідко. У зв'язку з цим польська сторона не бачить причин, щоб не запланувати збільшення зони МПР", - зазначено в повідомленні МЗС Польщі.

Водночас у міністерстві зауважили, що розширення зони до 50+ з нині діючих 30+ км вимагатиме згоди Євросоюзу і "це не буде простим процесом".

Протоколом передбачається, що жителі прикордонної зони отримуватимуть дозволи на спрощений перетин кордону з правом перебувати в прикордонній зоні іншої держави до 90 днів кожного разу з дати перетину кордону.

Вартість прийому і розгляду першої заяви становитиме EUR20, а наступні дозволи видаватимуться безкоштовно. Також в протокол додано 4 населених пункти України, на жителів яких поширюватиметься дія документа.

За матеріалами УНІАН, Gazeta.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!