Художник зі Львова поїде на найбільший у світі фестиваль коміксів

2690 0
Ілюстратор Андрій Данкович – перший українець, якого запросили на Comic-Con у Сан-Дієго в Каліфорнії.
фото: зі сторінки у Facebook Андрія Данковича

фото: зі сторінки у Facebook Андрія Данковича

Художник зі Львова Андрій Данкович представить українські комікси на San Diego Comic-Con International 2017, інформує ІА ZIK.

Фестиваль відбудеться 20-23 липня. Це наймасштабніша подія для фанатів коміксів, телесеріалів, літератури в стилі жахів, мультиплікації, аніме, відеоігор та фентезі, яку щороку відвідують зірки світового рівня.

Читайте також: Львів утне гопака: що відбуватиметься у місті на День Конституції

Зазвичай, щоб стати учасником фестивалю, потрібно чекати не один рік, проте Андрій Данкович отримав запрошення через кілька місяців після подачі заявки.

«Ми вирішили до них написати влітку минулого року», – розповів ілюстратор. – «У вересні нам відписали, що через велику кількість заявок треба чекати кілька років, щоб взяти участь, але запропонували про всяк випадок заповнити форму і вислати роботи. Ми це зробили, і вже в листопаді отримали підтвердження участі».

Поїде на San Diego Comic-Con Данкович разом з Дмитром Хмарою, який є його видавцем, менеджером та вирішує організаційні питання. На фестивалі він матиме власний стенд, де будуть виставлені його роботи, а також комікси його колег – якщо вони встигнуть їх надрукувати.

Читайте також: Христина Соловій дасть концерт у Львові на День Конституції

Оскільки художник подав заявку завчасно, за участь у ньому заплатив лише 500 доларів. Зазвичай сума внеску є набагато вищою. Окрім того, Данковичу самостійно доведеться оплатити переліт, проживання та друк англомовних примірників коміксів.

Андрій Данкович – художник і графічний дизайнер, який створення коміксів називає лише хобі. Сюжети, малюнки, діалоги для коміксів придумує сам. Із 2015 року бере участь у тематичних фестивалях – Kyiv Comic Con та Книжковий арсенал.

«Минулого року в вересні видав свою офіційну збірку коміксів «Саркофаг», гроші на видання були зібрані на українській краудфандинговій платформі «Велика ідея». Представляв цю книгу на Форумі видавців», – розповів він. Восени художник планує видати свій перший комікс у жанрі жахів під назвою «Мор».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!