Хулігана, який пошкодив пам'ятник Івана Павла ІІ у Дрогобичі, оштрафували на 17 тисяч грн

2096 0
Інцидент трапився 12 грудня. Чоловік відтяв сокирою палець пам'ятнику.
Фото: Фотогорода

Фото: Фотогорода

Дрогобицький міськрайонний суд оштрафував 40-річного мешканця, який саморобною сокирою пошкодив пам’ятник Івану Павлу ІІ у центрі Дрогобича. Про це йдеться у рішенні суду від 28 січня.

Інцидент трапився 12 грудня. Тоді поліцейські помітили 40-річного чоловіка у шубі з шкірою собаки на плечі, патронажем та стрічкою для набоїв на плечі, який мав саморобну сокиру. З’ясувалось, що він пошкодив пам’ятник Папі Івану Павлу ІІ, відтявши йому пальці.

Чоловік вилазив на постамент папи біля храму Святого Варфоломія. На зауваження громадян він не реагував і продовжив свої хуліганські дії, бив сокирою по руці пам`ятника, внаслідок чого відламав один палець з його руки. Після цього він ще розбив сокирою лампадки, які принесли віряни до постаменту.

У рішенні суду йдеться, що чоловік вчинив грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю. Чоловік свою вину визнав і суд призначив йому покарання у вигляді штрафу на 17 000 гривень.

Фото управління поліції охорони у Львівській області

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!