Хворі на Covid-19 зможуть відкрити лікарняний дистанційно. Як це зробити

2617 0
За наявності симптомів Covid-19, грипу пацієнт може зателефонувати до свого лікаря й отримати від нього рекомендації щодо тактики лікування.
Фото: НСЗУ

Фото: НСЗУ

Пацієнти, які мають прояви грипу, гострої респіраторної хвороби Covid-19, можуть відкрити електронний лікарняний без візиту до лікаря. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу сьогодні, 9 лютого.

У разі наявності симптомів Covid-19, грипу або гострої респіраторної інфекції пацієнт може зателефонувати до свого лікаря й отримати від нього рекомендації щодо тактики лікування. За результатами такої консультації лікар може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність на період до 5 днів, який є основою для відкриття електронного лікарняного.

Читайте також: Вакцинованим українцям віком від 60 років держава обіцяє безкоштовні смартфони

Якщо хвороба триватиме довше, пацієнт має звернутися до лікаря на особистий огляд для подовження терміну своєї непрацездатності шляхом створення нового медичного висновку.

«Така процедура значно розвантажить лікарів та дозволить іншим пацієнтам уникнути додаткових контактів із хворими на коронавірусну хворобу», – каже він.

Нагадаємо, що із 1 жовтня минулого року лікарняні можна оформити лише в електронному форматі. Запровадити їх в Україні мали ще у 2019 році, але запровадили лише електронні рецепти за програмою «Доступні ліки». У Львові також медзаклади також перейшли на електронні картки пацієнтів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!