Хворі важко гарячкують. Яка ситуація із коронавірусом на Львівщині

7266 0
На Львівщині зафіксували понад 1100 нових випадків захворювання на коронавірус.
Фото: Nataliya Ivanchenko Timko

Фото: Nataliya Ivanchenko Timko

За попередню добу на Львівщині провели 2 124 дослідження на коронавірус, з них – 1 117 виявилися позитивними.

В Україні за добу підтвердили 11 145 нових випадків коронавірусної хвороби. Найбільшу кількість нових випадків зареєстрували у Львівській (1117), Харківській (879), Житомирській (814), Дніпропетровській (760) та Хмельницькій (740) областях.

Читайте також: У Львові виявили британський штам коронавірусу

Вчора, 20 березня, в лікарні області госпіталізували рекордну кількість – 338 людей. Загалом у лікарнях міста та області перебуваюать понад 2,5 тисячі пацієнтів із Covid-19 (майже 58% заповненість ліжок).

Через таку динаміку госпіталізації у місті розгортають додаткові ковідні ліжка і шукають медиків для лікування хворих із Covid-19. Планують на базі лівських поліклінік та амбулаторних відділень лікарень найближчим часом розгорнути 366 ліжок. Загалом, до квітня планують облаштувати 700 додаткових місць.

Зазначимо, що із кінця лютого кількість нових заражень коронавірусом в Україні дедалі стрімкіше зростає. В уряді говорять, що почалася третя хвиля Covid-19. При чому – більш важка, ніж попередні. Тепер хвороба частіше вражає молодих та загалом відрізняється більшою кількістю складних випадків. 

Медики кажуть, що більше 90% хворих, яких госпіталізують, мають дуже високу температуру, що навіть може призводити до галюцинацій. Приблизно 20% хворих скаржаться на інтенсивні болі у нижніх кінцівках, навіть до такого, що їм важко пересуватися.

Читайте також: Чи справді у львівських лікарнях хворих із Covid-19 кладуть у коридорах 

Нагадаємо, за увесь час пандемії на Львівщині інфекцію підтвердили у 93 537 осіб. Внаслідок ускладнень від хвороби померли 2 482 пацієнтів, натомість одужали 75 031 людина.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!