Хворобу Лайма діагностували вже у 46 львів’ян

2706 0
Загалом в області захворіли 66 осіб, п’ятеро з яких – діти, віком до 17 років.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

За 2017 рік на Львівщині хворобу Лайма, спричинену укусами кліщів, діагностували в 66 осіб, 46 з яких – мешканці Львова. У липні до Львівської інфекційної лікарні з хворобою Лайма потрапила вагітна жінка, інформує «Львівська газета» з посиланням на завідувачку лабораторії відділу особливо небезпечних інфекцій ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксану Семенишин.

Читайте також: Як львів'янам уберегтись від кліщів. Поради

За її словами, одних пацієнтів кліщ вкусив під час прогулянок у парку, лісі чи горах області, інших – під час відпочинку в інших містах та регіонах. Кліща вони видалили, а хвороба проявилася вже після повернення на Львівщину.

Медики говорять, що ризик зараження хворобою Лайма залежить від тривалості присмоктування кліща до тіла. Якщо його видалити швидше, ніж за добу, ймовірність ураження доволі мала. Якщо кліщ присмоктався до тіла довше, ніж на три дні, ризик інфікування становить майже 100%. Варто зазначити, що не всі кліщі можуть заразити людиною хворобою Лайма чи енцефалітом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!