«єДокумент» в «Дії» працюватиме навіть без інтернету

1193 0
Всі документи в «Дії» мають повну юридичну силу і якщо будь-яка установа відмовляється їх приймати, на неї можна викликати поліцію.

Електронний «єДокумент» в застосунку «Дія» відображатиметься у випадку відсутності інтернет-з’єднання за наявності мінімального покриття мобільного зв’язку. Про це заявив керівник із розвитку електронних послуг в Мінцифри Мстислав Банік в ефірі телемарафону, передає Економічна правда. 

«Щодо доступності «Дії», у разі відключення електроенергії в нас у будь-якому разі все доступно незалежно ні від чого. Якщо є хоч якийсь мобільний зв'язок, все працюватиме», – розповів Банік.

Він додав, що застосунок «Дія» може працювати навіть із мінімальним покриттям мобільного зв'язку. При цьому за відсутності мобільного зв'язку документи зникають не відразу, а поступово, в міру оновлення, оскільки кожен документ має свій термін дії.

Читайте також: Зеленський став символом року за версією журналу Time

«У будь-якому разі українцям також буде доступний «єДокумент», який ми запускали на випадок відключених реєстрів і відсутності доступу до даних», – сказав чиновник.

Банік наголосив, що всі документи в «Дії» мають повну юридичну силу і якщо будь-яка установа відмовляється їх приймати, на неї можна викликати поліцію.

Нагадаємо, в Україні запустили бета-тестування подання заяви про шлюб онлайн на порталі  «Дія». Процедура подання має тривати до 10 хвилин та йти в ДРАЦС не потрібно.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!