Бикоко у Львові. Львовознавець про сучасну забудову

5396 0
Львовознавець Ігор Лильо пропонує: "Я не проти будівництва, але для цього є нові околиці, цілі великі дільниці. Створюйте нові квартали у Львові, розширюйте місто, робіть його гарнішим, а не будуйте пломби, які зараз вставляють поміж старими віллами".
Фото: Маркіян Прохасько

Фото: Маркіян Прохасько

"Свого часу у Європі були два стилі, які називалися бароко і рококо. А от Україна за останні двадцять років спромоглася вигадати стиль бикоко. Його засновником формально можна вважати таких, як колишній прокурор Пшонка: він показав всім, як не треба робити ремонт вдома. Його ремонт – абсолютне бикоко. І те, що зараз будують у Львові, значною мірою увійде в історію як такий стиль. Шкода, що я є свідком цього явища, і шкода, що львів’яни майже не можуть мати вплив на тих людей, які свідомо за гроші нищать місто. Це називається групова безвідповідальність; одні чиновники кивають на інших. Але ці будинки нікуди не зникнуть і потворами стоятимуть тут наступних 50-60 років. Вони нищать дільниці міста", – розповів Tvoemisto.tv історик та поціновувач Львова Ігор Лильо.

Читайте також: Люди Твого Міста: Ігор Лильо про душу Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!