ІКЕA не відкриватиме завод на Львівщині

37803 2
Переговори з компанією вели з 2017 року.
фото: ікеа - franchisor.ikea.com

фото: ікеа - franchisor.ikea.com

На Львівщині поки що не відкриватимуть завод світового бренду ІКЕA. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис.

Читайте також: Хто прийде на Львівщину? Роман Матис про інвестиції та комунікацію з Європою

«Не відбудеться цього. Я не кажу, що це неможливо в принципі. IKEA буде, але не сьогодні. У неї  інші завдання. Український бізнес не готовий стати партнером. Компанії світового рівня мають вимоги до партнерів: якість робочого місця, ставлення до працівників. Багато українських компаній навіть не задумувались над тим, що у них запитають, чи їхні працівники добре їдять, чи робочий графік – 8 годин. Якщо нема відповідності вимогам, IKEA каже: ти не можеш бути нашим партнером. Ви собі уявляєте, що відбувається у деревообробній галузі Львівщини? Є галузі, які можна назвати зразковими, але, на жаль, більшість з них із іноземними інвестиціями», – каже він.

За словами Романа Матиса, ІКЕA зможе прийти на український ринок, якщо він дозріє і буде готовий стати партнером.

Читайте також: Компанія з Львівщини запустила завод із виробництва пектину

Нагадаємо, у 2017 році Львівська ОДА звернулася до представників компанії «IKEA» з пропозицією відкрити на території Львівщини завод з обробки деревини. Пізніше шведська мережа магазинів меблів та товарів для дому підтвердила наміри зайти на ринок України. Тоді йшлося про відкриття магазину в одному з торговельних центрів Києва. У 2018 році влада області також провела переговори з виробничим підрозділом корпорації.

У липні цього року IKEA запустила сайт для України та почала набирати персонал. Відкрити магазин міського формату в Києві планують наприкінці 2019 року.

Наталія Лазарович


Читайте також:
11 Листопада, 2019 11:19
хєр та забийте [***] на ІКЕА, на вул. Любінській є Дім меблів, що ше вем треба? але їдьте туди ще з ночі, бо вдень такі корки, що диван і меблі вам привезуть не швидше другого пришестя месії львів'ян (і ні, це не Садовий)
5 Листопада, 2019 18:34
Тетяна У IKEA дійсно великі вимоги, вона має заводи у Росії і в Китаї. У Росії заводи з часів СССР. Чи там так дотримуються цих вимог? Сумніваюсь.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!