Ікона львівського митця стоятиме на станції Вернадського в Антарктиді

1215 0
Святиня зможе вистояти і в страшну холоднечу і рясні дощі.
Фото ілюстративне. Твоє Місто

Фото ілюстративне. Твоє Місто

У капличці на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді стоятиме ікона Богородиці Заступниці, яку написав львівський митець Лев Скоп, передає RISU.

Читайте також: Люди Твого Міста: Лев Скоп

Образ написаний на трьохсотлітній дошці з церкви святого Юра в Дрогобичі. На іконі — Богородиця Заступниця. Святиня зможе вистояти і в страшну холоднечу і рясні дощі. Більшість таких художник написав і нашим бійцям на схід.

Образ полярникам передав учасник шести Українських антарктичних експедицій Юрій Отруба з Дрогобича.

Додамо, що на цьогорічній, вже 26-ій зимівці на станції «Академік Вернадський» перебувають полярники з усіх куточків України — Харківщини, Чернігівщини, Києва та, зокрема із Львівщини.

Лев Лазор-Скоп народився у 1954 року у Львові. Автор понад 20 персональних виставок. Роботи зберігаються у музеях і колекціях як в Україні, так і за її межами. Працює художником реставратором у музеї "Дрогобиччина" та старшим викладачем на кафедрі Сакрального мистецтва ЛНАМ. Автор низки ікон, що знаходяться у церквах Західної України, автор іконостасу у селі Коти Яворівського району. Крім малярства, займається мистецтвознавчою науково-дослідною роботою. У 2002 році заснував творче об’єднання "Кактус", метою якого є продовження української національної малярської традиції у сучасному мистецтві. Автор безпрецедентного арт-проекту: намалював 365 ікон Богородиці на кожен день року. 

Фото зі сторінки Лева Скопа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!