Політична реклама

Ілько Лемко радить Львову нову туристичну концепцію

2626 0
Відомий львовознавець, історик-екскурсовод, музикант та публіцист Ілько Лемко вважає, що туристів у Львові приваблює загадковість, а у місті потрібно розвивати нову туристичну концепцію: «Львів – це Європа на шару».

«Для Львова була б приваблива туристична концепція: Львів – це Європа на шару. І це відображає реальний стан справ. Якщо людина хоче побачити справжнє європейське місто, але має, скажімо так, не дуже широкий бюджет; людина, яка хоче побачити архітектуру міста, місто – як урбаністичний феномен, вона може не дуже дорогим коштом приїхати до Львова і все це зробити. Адже навіть Польща – це вже трошки дорожче», – сказав Ілько Лемко у коментарі tvoemisto.tv.

Він розповів, що колись зустрів у місті москвичів, які сказали про Львів: «Дивіться, це справжня Європа, але це – Європа на шару».

Ілько Лемко вважає, що дуже позитивною є традиція запрошувати до Львова студентів зі Сходу України.

«Ви бачили обличчя цих донеччан молодих? Місто казкове, толерантне, нема ніяких бєндеровцев. Люди, які побували у Львові і знають, що тут є насправді, вони ніколи не поведуться на цю фальшиву пропаганду. Оцей особистий контакт і побачене на власні очі формує справжнє уявлення про Львів як місто європейське, толерантне», – сказав львовознавець.

Зазначимо, Ілько Лемко проводить у Львові екскурсії з 2012 року. Він видав 10 книг, серед яких «Легенди старого Львова», «Львів понад усе», «Львів і європейськість» та інші.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!