Іменами «кіборгів» називатимуть вулиці та школи

2531 0
Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди захисникам Донецького аеропорту й запропонував називати на честь Героїв українські школи та вулиці.
фото: goloskarpat.info, bug.org.ua, tsn.ua

фото: goloskarpat.info, bug.org.ua, tsn.ua

Президент вручив державні нагороди українським військовим, які захищали Донецькій аеропорт. Серед нагороджених – «кіборги» та батьки і дружини загиблих героїв. «Я би дуже хотів, щоб їхніми іменами називалися вулиці, школи, бо це є наше – наша війна за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність», – сказав Петро Порошенко.

Президент вручив Зірку Героя України (посмертно) батькам і дружині Івана Зубкова, відважного українського воїна, який, ризикуючи життям, врятував життя своїх побратимів в Донецькому аеропорту. Глава держави від імені українського народу подякував батькам героя за те, що вони виховали такого сина, на прикладі якого будуть виховуватися покоління українських патріотів і українських воїнів.

Іван Іванович Зубков – заступник командира роти вогневої підтримки по роботі з особовим складом окремого аеромобільного батальйону 95 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України. З 18 січня 2015 року безпосередньо приймав участь у проведенні штурмових дій по деблокуванню підрозділів, які обороняли Донецький аеропорт. Старший лейтенант вміло керував оборонним боєм, в найскладніші моменти викликаючи вогонь артилерії на себе. Особисто прикривши відхід підрозділу, загинув в результаті підриву бойовиками другого поверху нового терміналу.

Джерело: прес-служба Президента


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!