Київ

Іменні ложечки, знайдені у бліндажі росіян біля Бучі, передали власниці

725 0
Українські військові знайшли власників іменних ложечок з датами народження дітей, які виявили при розмінуванні позицій ворога на Київщині.

29 березня бійці помітили предмет у російському бліндажі в селі Здвижівка Бучанського району. Сьогодні ложечки передали бабусі дітей Людмилі, яка їх і подарувала, повідомив працівник Дніпропетровського національного історичного музей імені Яворницького Юрій Фанигін.

Розшукати власників вдалось завдяки розголосу в соцмережах. За його словами, діти та мати живі і зараз перебувають за кордоном.

"Тоді у 2022 році родина потрапила у зону боїв під Бучею, потім в окупацію та чудом вціліла. У них вкрали та знищили все. Але ложечки повернулися", – пише Фанигін.

Від початку вторгнення сім'я ховалися у підвалі майже місяць. Потім мати випадково побачила евакуаційну колону, разом з дітьми сіла туди і змогла виїхати.

Ложечки вдалося повернути завдяки військовим 60-ї окремої піхотної Інгулецької бригади.

"У цій історії чудо все! Святий Миколай, Ангели та може навіть сам Господь – носять форму ЗСУ", – додає Юрій.

Нагадаємо, українські військові знайшли у бліндажі росіян в Бучанському районі іменні ложечки.

На ложечках викарбувані дати народження: 17 січня 2006 року (Дашенька) та 12 серпня 2008 року, а також вага і зріст малечі. Військові припустили, що росіяни змародерили це майно у місцевих жителів.

ТЕГИ: Буча

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!