Імовірне посилення карантину на Львівщині розглядатимуть 30 червня

12472 0
У Львові наразі посилять контроль за дотриманням карантинних правил.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко учора, 23 червня, заявив, що у трьох областях Західної України можуть посилити карантин. Ідеться про Львівську, Закарпатську та Волинську області, пише Ліга.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, наступне засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглядатимуть можливе посилення карантинних заходів, відбудеться 30 червня.

«Окрім карантину, у нас зараз ще є три райони, де ми стоїмо по коліно у воді. До кінця цього тижня, до 30 числа будемо визначатись (щодо посилення карантину - ред.)», – сказав Тарас Грень.

Водночас заступниця міського голови Львова та керівниця міського оперативного штабу з протидії поширенню коронавірусу Галина Слічна розповіла Tvoemisto.tv, що сьогодні, 24 червня, відбудеться засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, на якому, зокрема, розглянуть посилення контролю за дотриманням карантинних заходів у місті та додаткові заходи із дезінфекції громадських місць.

«Згідно з постановою КМУ №500 від 15 червня, всі питання щодо посилення карантинних заходів розглядає виключно обласна комісія з питань ТЕБ і НС. Ми на засіданні штабу підготували напрацювання в частині посилення контролю, зміни графіку роботи виконавчих органів міськради», – говорить Галина Слічна.

За її словами, планується проводити онлайн-наради із керівниками ринків, промислових підприємств, з рестораторами, візовими центрами і банками щодо посилення контролю. Також міськрада звернеться до Нацполіції і Держпродспоживслужби щодо посилення контролю за стихійною торгівлею.

«Ми створили моніторингові групи на комунальному транспорті для дотримання правил перевезень. Також ми посилюємо дезінфекцію і на транспорті, і в житловому фонді – миття під'їздів, хідників, дитячих майданчиків», – каже чиновниця.

Окрім того, моніторингові групи створять і при управлінні спорту міськради Львова. Вони стежитимуть за дотриманням правил карантину на спортивних майданчиках та проводитимуть на них дезінфекцію.

Нагадаємо, раніше у МОЗ сказали про необхідність посилення контролю за дотриманням карантину, порушення правил якого тягне за собою штраф на суму від 17 до 34 тис. гривень для фізичних осіб.

У Львові та у Львівській області за минулу добу підтвердили ще 203 випадки інфікування коронавірусом. Загалом кількість інфікованих за час пандемії становить 4423.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!