Імовірність спроби наступу з території білорусі зростає, – Генштаб

1859 0
У білорусі відбувається розгортання російських підрозділів різного роду військ.

Зважаючи на агресивні заяви та дії керівництва росії і білорусі Генеральний штаб вважає, що ймовірність спроби наступу з території білорусі зростає. При цьому росія може спробувати відрізати західні області України від решти території.

Джерело: брифінг заступника начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ, бригадного генерала Олексій Громов.

«Посилюється агресивна риторика військово-політичного керівництва росії та білорусі, якою супроводжується розгортання регіонального угруповання військ так званої союзної держави. Загроза відновлення зс рф наступу на північному фронті зростає… Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білоруського кордону для перерізання основних логістичних артерій, постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів», – пояснив генерал.

Читайте також: путін змушує лукашенка вступити у відкриту війну, – розвідка

Він також додав, що у білорусі відбувається розгортання російських підрозділів різного роду військ.

«На території білорусі тривають заходи з розгортання авіаційних підрозділів, підрозділів інших родів військ і сил росії на відповідних аеродромах та об’єктах військової інфраструктури. У тому числі на тих, що передані під повний контроль зс рф», – зауважив він.

При цьому на території білорусі проводять заходи з підготовки до прихованої мобілізації. Окрім того, вона продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів. Зокрема, там вже розмістили літаки МіГ-31, що можуть бути озброєними крилатими ракетами типу «Калібр». Громов запевнив, що в Україні на це реагують і загалом відстежують ситуацію на білоруському напрямку. Водночас Сили оборони проводять заходи із прикриття кордону України та Києва з півночі.

Читайте також: білорусь ремонтує техніку та відправляє окупантам танки, – Генштаб

Детальніше про те, чи очікувати новий наступ білорусі, чому росіяни масово обстрілюють Україну та чи зможуть війська агресора прорвати державний кордон, у матеріалі Tvoemisto.tv розповів військовмй експерт Олег Жданов.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!