Індивідуальне опалення у Львові: хто і як може отримати дозвіл. Інфографіка

5715 0
Дозоли на відключення від централізованого теплопостачання опалення та на підключення індивідуального опалення у Львові можна отримати лише за умови, що відключать весь будинок в цілому. Перейти на індивідуальне опалення можна тільки в період, коли в будинки не подається опалення, тобто, до початку жовтня. Цього року через ситуацію в країні та економію газу терміну підключення індивідуального опалення влада не продовжувала.
Фото: bazarmedia.info

Фото: bazarmedia.info

«За розпорядженням уряду, ми надаємо дозвіл тільки всьому будинку, дозволи на окремі квартири не надаємо. Крім того, якщо в будинку ліквідовується підвальна котельня, там також мешканці отримують дозволи на облаштування індивідуального опалення. Відключати окремі квартири недобре, адже порушується система, гідравліка, від цього страждають інші мешканці», – розповів tvoemisto.tv начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець.

З його слів, цього року масових звернень щодо індивідуального опалення немає – надійшло кількасот заяв.

Цього року індивідуальне опалення у себе облаштують мешканці 8 будинків у центрі міста – через ліквідацію підвальних котелень, які їх опалювали. Котельні ліквідують у підвалах будинків на вул. Базарній, 28, Богуна, 15, Дудаєва, 19, Левинського, 14, Пекарській, 2, 11, Саксаганського, 6.

Котельні є збитковими, все їх обладнання відпрацювало декілька термінів експлуатації, мають низький коефіцієнт корисної дії, що призводить до наднормового споживання газу, великих затрат та здійснення ремонтних робіт, інформують у прес-службі Львівської міськради.

Практично усі мешканці зазначених будинків мають дозволи на влаштування в своїх квартирах індивідуального опалення. Проектна документація на облаштування індивідуального опалення в квартирах даних будинків виготовлялася за кошти міського бюджету.

Читайте також: У Львові холоднішає, але опалення увімкнуть тільки з дозволу уряду

Якщо ж мешканці будинку захочуть відключити центральне опалення і перейти на індивідуальне та напишуть заяву, то доведеться пройти визначену процедуру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!