Інформація про мобілізацію жінок в Україні виявилася фейком, – Міноборони

2826 0
Станом на зараз в ЗСУ немає потреби у примусовій мобілізації жінок.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила про те, що інформація про мобілізацію жінок в Україні виявилася російським фейком.

«У російському медіапросторі вкотре запустили фейк про мобілізацію жінок в Україні. Цей фейк підхопили в нас. Так, це тема, яка дасть багато переглядів, але не треба на цьому спекулювати під час війни», – написала вона. 

За її словами,

  • З 24 лютого жодної жінки в Україні не мобілізували, як власне і до того, з 2014 року;
  • Станом на зараз в ЗСУ немає потреби у примусовій мобілізації жінок;
  • Жодних обмежень, пов’язаних з мобілізацією, для перетину кордону щодо жінок немає і станом на зараз такі обмеження не планують.

 

Зазначимо, що наказом Міноборони № 313 від 11.10.2021 затверджено «Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов‘язаних» та «Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями». 

Жінок, які набули спеціальностей, що входять до перелу, мають взяти на військовий облік військовозобов‘язаних з 1 жовтня 2022 року, згідно з Наказом Міноборони № 35 від 07.02.2022.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!