Інформацію про дослідження всіх ліків публікуватимуть на сайті МОЗ

1320 0
До кінця року МОЗ України планує підготувати та оприлюднити результати випробувань усіх препаратів.
ілюстративне фото: Волинські новини

ілюстративне фото: Волинські новини

Інформацію про результати доклінічних і клінічних досліджень медикаментів, лікувальний ефект та побічні реакції публікуватимуть на сайті МОЗ. Зміни до відповідної постанови вніс Кабмін 27 березня

Читайте також: Як перевірити ліки на підробку. Інструкція

Окрім цього, Міністерство охорони здоров’я підготувало Порядок, за яким ці дані оприлюднюватимуть. Наказ перебуває на фінальному етапі внутрішнього погодження.

Порядок затверджуватиме форми звітів, інструкції для заповнення та процедуру перевірки достовірності інформації про результати випробувань ліків. Також він гарантуватиме захист персональних даних пацієнтів, які брали участь у клінічних випробуваннях, та нерозголошення комерційної таємниці.

До кінця року МОЗ України планує підготувати та оприлюднити результати випробувань усіх препаратів, що зареєстровані в Україні, тож зможе отримати достовірну інформації про препарат та переконатися, чи лікарський засіб безпечним та ефективним.

Читайте також: Із квітня доступні ліки видаватимуть за електронними рецептами. Що зміниться для пацієнтів

Додамо, що на початку вересня в Україні прийняли закон, який дозволяє відкрити інформацію про результати доклінічних досліджень та клінічних випробувань ліків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!