МОЗ заперечує, що супермаркетам заборонять продавати деякі повсякденні товари

2335 0
Інформація про заборону продажу з'явилася вчора.
Фото: Heather Morse for unsplash

Фото: Heather Morse for unsplash

У Міністерстві охорони здоров`я спростували інформацію про про заборону продажу повсякденних товарів на час карантину. Міністр Максим Степанов сьогодні, 5 січня, на брифінгу назвав це фейком.

«Я бачив цю інформацію, яка з’явилася в мережі, вона не є достовірною. Чим буде дозволено торгувати в термін з 8 до 25 січня – це торгівля продуктами харчування на торговельних площах, де не менше 60% призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв′язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і засобами захисту рослин», – каже він.

Читайте також: У Львові в тимчасове користування почали видавати кисневі концентратори

Торгівля іншими групами товарів, за його словами, може відбуватися лише за адресною доставкою замовлень.

Нагадаємо, що вчора, 4 січня, з′явилася інформація, що на період жорсткого карантину в Україні, який триватиме з 8 по 24 січня, заборонять продавати побутову хімію, одяг, пресу, дитячі товари для навчання і деякі інші товари повсякденного вжитку. На це відреагувала Американська торговельна палата, що вказала на порушенням прав споживачів.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!